• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Concernfinanciering / 9-10-2020

De wijzigingen op het gebied van concernfinanciering volgen elkaar in hoog tempo op. Tijdens de cursus wordt u op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken, zodat u toegerust bent om in de praktijk met deze complexe materie om te gaan.

Inhoud

Op het gebied van concernfinanciering volgen de wijzigingen elkaar in hoog tempo op. Per 1 januari 2019 is de generieke renteaftrekbeperking van art. 15b Wet Vpb 1969 ingevoerd. Per 1 januari 2020 is ATAD II, de richtlijn die hybride mismatches bestrijdt, geïmplementeerd. Daarnaast heeft de spoedreparatie van het fiscale eenheidsregime gevolgen in relatie tot onder meer de renteaftrekbeperking van art. 10a Wet Vpb 1969.


Verder is er de laatste tijd veel relevante jurisprudentie verschenen, onder meer inzake artikel 10a Wet Vpb 1969 en het leerstuk van onzakelijke leningen.


Door al deze ontwikkelingen zijn de fiscale aspecten van groepsfinanciering zeer complex geworden. Tijdens de cursus wordt u op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken, zodat u toegerust bent om in de praktijk met deze complexe materie om te gaan. De docenten zullen volop gelegenheid bieden om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Cursus Details

Datum:

9 oktober 2020

Tijd:

11.00 - 18.00

Plaats:

Van der Valk Utrecht

Prijs:

€ 450,- ex. BTW

Accreditatie:

5.5 punten RB

5.5 uren NOB

Docenten

Dr. A. Hofman

Prof. mr. dr. A.C.P. Bobeldijk