• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Actualiteiten VpB - 19 december 2023

In deze cursus wordt u op hoofdlijnen en daar waar nodig is in detail bijgepraat over de fiscale ontwikkelingen in de vennootschapsbelasting.

Cursusinhoud

De vennootschapsbelasting is voortdurend in beweging: wetgeving, besluiten en jurisprudentie volgen elkaar, met regelmaat op. De Wet op de  vennootschapsbelasting 1969 is verworden tot een complexe verzameling van zeer gedetailleerde (anti-misbruik-)regels. Het toepassen van deze regels is geen sinecure.  Na het volgen van deze cursus bent u weer up to date en heeft u het overzicht.


Cursus Details

Datum:

19 december 2023

Tijd:

11.00 - 18.00

Plaats:

Van der Valk Utrecht

Prijs:

€ 450,- ex. BTW

Accreditatie:

5.5 punten RB

5.5 uren NOB

Docenten

Prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis

Edwin Heithuis voltooide in 1990 cum laude de studie fiscale economie aan (thans) de Universiteit van Tilburg en in 2004 het doctoraalexamen Fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Van 1992 tot 2007 was hij verbonden aan de capaciteitsgroep Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit, van 2001 tot 2007 als hoogleraar fiscale economie. Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit Utrecht en sinds 2011 hoogleraar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam; van september 2012 tot mei 2017 was hij tevens hoogleraar belastingrecht aan de Open Universiteit. Edwin Heithuis heeft de wetenschap altijd gecombineerd met de fiscale praktijk, van 1990 tot 2005 bij Ernst & Young Belastingadviseurs en sinds 2005 bij BDO Belastingadviseurs. Ten slotte is hij redactievoorzitter van het Vakstudie Nieuws, annotator in Beslissingen in belastingzaken Nederlandse Belastingrechtspraak en vaste medewerker van het Weekblad fiscaal recht. Tevens is hij auteur van diverse fiscale (studie)boeken.

Drs. M.J.A.M. van Gijlswijk 

Michael van Gijlswijk heeft fiscale economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Thans is hij hoofd van het Tax Knowledge Center van KPMG Meijburg in Amstelveen. Zijn specialisaties zijn vennootschaps-, inkomsten- en overdrachtsbelasting. Hij publiceert op dit terrein regelmatig in de fiscale tijdschriften. Voorts is hij commentator bij NL Fiscaal, alsmede lid van de Commissie wetsvoorstellen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Tevens is hij docent bij de Stichting Opleiding Belastingadviseurs en de post-doctorale leergang Mastercourse Vastgoed Fiscaal aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.